UV indeks Kraljevo

0
nizak
0 h
06:23 17:18
16°
maks

Legenda

Познавањето на вредноста на УВ индексот ви помага подобро да го планирате вашиот престој на отворено. Заштитни мерки како крема за сончање и очила за Сонце се препорачуваат кога вредноста на УВ индексот е висока. Останувањето под сенка и носењето соодветна облека со заштита од ултравиолетови зраци, исто така, може да помогне да се избегне оштетување на здравјето, како што се изгореници од Сонце или дури и опасен рак на кожата.