UV indeks Subotica

Subotica
0
nizak
08:00
10:00
12:00
14:00
16:00
18:00
sati Sunca
0 h
06:30 17:19
14°
maks
nizak
umeren
visok
vrlo visok
ekstremno visok
2
nizak
2
1
1
08:00
10:00
12:00
14:00
16:00
18:00
sati Sunca
5 h
06:28 17:20
16°
maks
2
nizak
1
1
2
1
1
08:00
10:00
12:00
14:00
16:00
18:00
sati Sunca
6 h
06:26 17:22
18°
maks
2
nizak
1
2
2
2
2
1
08:00
10:00
12:00
14:00
16:00
18:00
sati Sunca
8 h
06:25 17:23
16°
maks
3
umeren
1
2
3
3
3
08:00
10:00
12:00
14:00
16:00
18:00
sati Sunca
5 h
06:23 17:25
15°
maks
3
umeren
1
1
3
3
3
2
1
08:00
10:00
12:00
14:00
16:00
18:00
sati Sunca
5 h
06:21 17:26
14°
maks

TemperaturaRadar

Legenda

nizak
umeren
visok
vrlo visok
ekstremno visok

Познавањето на вредноста на УВ индексот ви помага подобро да го планирате вашиот престој на отворено. Заштитни мерки како крема за сончање и очила за Сонце се препорачуваат кога вредноста на УВ индексот е висока. Останувањето под сенка и носењето соодветна облека со заштита од ултравиолетови зраци, исто така, може да помогне да се избегне оштетување на здравјето, како што се изгореници од Сонце или дури и опасен рак на кожата.

0-2
nizak: nisu potrebne zaštitne mere.
3-5
umeren: neophodna zaštita.

Sredinom dana potražite hlad, nosite odgovarajuću odeću, šešir i naočare za Sunce, koristite kremu za sunčanje sa dovoljnim zaštitnim faktorom za nepokrivenu kožu.

6-7
visok: neophodna zaštita.

Sredinom dana potražite hlad, nosite odgovarajuću odeću, šešir i naočare za Sunce, koristite kremu za sunčanje sa dovoljnim zaštitnim faktorom za nepokrivenu kožu.

8-10
vrlo visok: neophodna posebna zaštita.

Izbegavajte da budete na otvorenom u podne. Ako to nije moguće, potražite hlad. Nosite naočare za Sunce, odgovarajuću odeću i šešir sa širokim obodom. Nanesite kremu za sunčanje sa visokim zaštitnim faktorom.

11-12
ekstremno visok: neophodna posebna zaštita.

Izbegavajte da budete na otvorenom u podne. Ako to nije moguće, potražite hlad. Nosite naočare za Sunce, odgovarajuću odeću i šešir sa širokim obodom. Nanesite kremu za sunčanje sa visokim zaštitnim faktorom.